top of page

CARBOXYTERAPI

CLINICCARE icke-invasiv Carboxyterapi är en procedur där en gas – (koldioxid CO2 ) tillförs huden. Koldioxid är en gas som frisläpps naturligt från vår organism under andningsprocessen och som sådan inte kan orsaka allergiska eller andra oönskade reaktioner. Carboxyterapi används mycket framgångsrikt i olika behandlingsrutiner för kollagen- och elastinstimulering och med framgång mot för vävnadsstramning och blekning samt reduktion av mörka påsar under ögonen.


Vad är principen för CLINICCARE- Carboxyterapibehandling?

Genom att tillföra koldioxid till huden utvecklas en sur miljö som signalerar våra organismer att säkra syre till vävnaden i det behandlade området och samtidigt ackumulera naturliga tillväxtfaktorer (vaskulära endotelväxtfaktorer). Under flera dagar efter behandlingen sker en ökad mängd naturlig distribution av syre på behandlingsområdet, en helt ny mikrocirkulation skapas, lymfoid dränering ökar och på detta sätt uppnås hudförnyelse på ett naturligt sätt.


Hur ser en behandling ut?

Under behandlingen, och med hjälp av en gel- och aktivatormask, tillförs en kontrollerad mängd gas till huden. Under behandlingen kan patienten känna lätta stickningar och det behandlade området rodnar milt på grund av plötsligt tillfört syre. Redan efter 5 minuter efter att behandlingen har avslutats ersätts koldioxid som appliceras på huden helt med syre. Patienten kan gå tillbaka till sina vanliga aktiviteter efter behandlingen och ingen återhämtning krävs.


Hur många behandlingar krävs?

Beroende på önskat resultat tar det vanligtvis mellan 4 till 8 behandlingar av icke-invasiv Carboxyterapi och behandlingarna kan genomföras med intervall 7 – 14 dagar. Carboxyterapi-behandlingseffekten är kumulativ – vilket innebär att varje efterföljande behandling ökar resultatet av den som föregick den tidigare.


När rekommenderas Carboxyterapi?

Behandlingen rekommenderas för kollagen & elastinstimulering och därför passande för vävnadsåtstramning och blekning av hud, reduktion av mörka påsar under ögonen.

bottom of page